Спеціальність 181 «Харчові технології»
- Рівень вищої освіти : перший
- Ступінь вищої освіти: бакалавр
- Галузь знань 18 “Виробництво та технології”
- Форма навчання: денна, заочна, заочна скорочена
- Термін навчання: 4 роки денна, 5 років заочна
Майбутні фахівці можуть працювати на посадах: інженера, змінного технолога, завідувача лабораторії, завідувача виробництвом, начальника цеху, начальника зміни, інженера з організації та керування виробництвом, менеджера з продажу галузевого обладнання та сировинних інгредієнтів.
Спеціальність 181 «Харчові технології»
- Рівень вищої освіти : другий
- Ступінь вищої освіти: магістр
- Галузь знань 18 “Виробництво та технології”
- Освітня програма ” Технологія зберігання і переробки зерна”
- Форма навчання: денна, заочна
- Термін навчання: 1,5 роки денна, 2 роки заочна.
Підготовка магістрів за цією спеціальністю передбачає фахову переддипломну практику на провідних підприємствах галузі та виконання науково-дослідної роботи в межах академії та в провідних науково-дослідних інститутах за тематикою одного з наукових напрямів кафедри.
Під час виконання магістерської роботи студенти вирішують актуальні проблеми галузі з використанням сучасних методик досліджень. Студенти виступають на міжнародних та всеукраїнських конференціях, представляють нові розробки у галузевих конкурсах. Нові технології та розробки, виконані студентами під керівництвом науковців кафедри, знаходять ефективне застосування та впровадження на підприємствах галузі, а навички, здобуті під час навчання, стають запорукою успіху майбутнього кар’єрного росту.
Майбутні фахівці можуть працювати та займати керівні посади: на підприємствах харчової промисловості, в науково-дослідних інститутах, вищих навчальних закладах, органах державного управління та громадських організаціях, що здійснюють контроль за якістю та безпечністю продукції, санітарно-епідеміологічного та екологічного контролю, центрах стандартизації, метрології та сертифікації продукції.
Випускники магістратури, які виявили схильність до наукових досліджень та отримали диплом з відзнакою, рекомендуються до вступу в аспірантуру за спеціальністю 181 «Харчові технології».